skip to Main Content

Kabinet breidt coronasteun voor ondernemers uit

Er gaat in het tweede kwartaal in totaal 730 miljoen euro extra naar uitbreiding van het pakket. Er gaat daarvan 150 miljoen euro naar onderzoek en ontwikkeling in de autobranche, luchtvaart en maritieme sectoren. 
De uitbreiding komt er op verzoek van de Tweede Kamer omdat steeds meer ondernemers door de lange duur van de crisis door hun reserves heen zijn en geld nodig hebben om de vaste lasten te betalen en nieuwe voorraden in te kunnen kopen. Ook dreigt een groep mensen tussen de wal en het schip te raken vanwege fors inkomensverlies door de coronamaatregelen. Ondernemers maken aanspraak op TVL-steun bij minstens 30 procent omzetverlies in het afgelopen kwartaal vergeleken met diezelfde periode een jaar eerder.
De TONK-steun is voor huishoudens die een flinke inkomensdaling kennen. Daar was voor het eerste half jaar van 2021 normaal gezien 130 miljoen euro voor uitgetrokken, maar door de verlenging van de lockdown is dat verdubbeld naar 260 miljoen euro. De TONK moet aangevraagd worden via de gemeente. Nog niet in alle gemeentes is het loket daarvoor al geopend. De subsidie werkt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search