skip to Main Content

Huizenprijzen beginnen weer iets te stijgen

Een jaar geleden begonnen de woningprijzen te dalen, na jaren van flinke stijgingen. De daling werd mede veroorzaakt door de sterk oplopende hypotheekrentes. Nu lijkt die daling in ieder geval tijdelijk voorbij. Vergeleken met juni 2023 gingen de prijzen in juli met een half procent omhoog. Vergelijk je de gemiddelde woningprijzen in juli met die van precies een jaar geleden, dan is er nog steeds sprake van een daling, met zo'n 5,5 procent. 
Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat vorige maand 14.925 bestaande woningen zijn verkocht. Dat was ruim 9 procent minder dan het aantal verkopen in juli vorig jaar. Die daling sluit aan bij de rest van het jaar. In de eerste zeven maanden van 2023 zijn ruim 7 procent minder bestaande koopwoningen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search