skip to Main Content

Dekkingsgraad pensioenfondsen daalt weer

Met een dekkingsgraad van 121 staan de fondsen er in principe nog prima voor. De minimum dekkingsgraad is 104, gaat een fonds daaronder dan moet het van De nederlandsche Bank maatregelen nemen. Als de dekkingsgraad tussen de 104 en 110 bivakkeert, hoeft een fonds geen maatregelen te nemen, maar kan de pensioenuitkering ook niet verhoogd worden met het inflatiecijfer. Boven de 110 is dat wel mogelijk. 
De pensioenfondsen zijn inmiddels ook druk bezig om over te gaan naar de nieuwe pensioenwet. Werknemers en werkgevers moeten op 1 januari 2025 afspraken hebben gemaakt over hoe ze overgaan op het nieuwe pensioenstelsel. Zes maanden later moeten pensioenfondsen een plan hebben voor de invoering van nieuwe pensioenafspraken. Een hoge dekkingsgraad maakt de overgang soepeler.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search