skip to Main Content

Huizenkopers nemen grotere risico’s

Op verzoek van NU.nl werd gekeken naar een paar honderd hypotheekaanvragen in de afgelopen maanden. Daarin liet 30 tot 35 procent van de woningzoekenden weten dat ze geen ontbindende voorwaarden hebben afgesproken. Dan gaat het bijvoorbeeld om de voorbehoud van financiering of de voorbehoud van een bouwkundige keuring. Rabobank en ABN AMRO bevestigen deze ontwikkeling.
Woningzoekenden laten de ontbindende voorwaarden weg om de verkoper tevreden te stellen, in de hoop dat ze zo een streepje voor hebben als potentiële koper, aldus een makelaar. Met name in Amsterdam lijkt het veel te gebeuren. “Het lijkt bijna alsof je buiten de boot valt als je het risico niet wil nemen.”
De ontbindende voorwaarden biedt broodnodige bescherming aan een koper. Bijvoorbeeld als bij inspectie na het bod blijkt dat het huis gebreken vertoont, kan de koop ontbonden worden als die voorwaarde is afgesproken. De meest voorkomende ontbindende voorwaarde is 'voorbehoud financiering'. Mocht het na tekenen van het koopcontract niet lukken om de hypotheek rond te krijgen, dan moet de koper vaak een boete tot wel 10 procent van de aankoopsom betalen, als de financiering niet als ontbindende voorwaarde is opgenomen. 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search