skip to Main Content

Hoge prijs en lange wachttijd bij nieuwe energielabel

Woningeigenaren die hun woning willen verkopen, moeten een energielabel hebben. Tot eind vorig jaar kon dat online geregeld worden, sinds dit jaar moet er een energieadviseur langskomen. Dat is daardoor meteen enkele honderden euro's duurder en het zorgt voor langere wachttijden omdat er veel te weinig gekwalificeerde adviseurs zijn. Omdat woningen alleen met een energielabel te koop mogen worden aangeboden, leidt de lqange wachttijd ook tot vertraging in het aantal nieuw te koop staande woningen. 
De minister heeft daarom al een maand na invoering besloten de nieuwe regels te wijzigen. Zo verdwijnt de verplichting om al in een advertentie het energielabel te vermelden. Tevens wil Ollongren het voor woningeigenaren makkelijker maken om adviseurs te vinden. Ook neemt ze maatregelen om het aantal gekwalificeerde adviseurs op korte termijn te vergroten. 
Het label is ook een stuk duurder dan Ollongren eerder had voorgespiegeld. Volgens  Vereniging Eigen Huis betalen woningbezitters nu gemiddeld 275 euro, terwijl de minister ervan uitging dat de gemiddelde prijs onder de 200 euro zou blijven.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search