skip to Main Content

Gemeenteheffingen volgend jaar flink hoger

Vooral de afvalstoffenheffing stijgt hard, met gemiddeld 7,5 procent. In 35 van de 112 onderzochte gemeenten is de stijging zelfs meer dan 10 procent. Uitschieter is Oss, waar het tarief met ruim 38 procent wordt verhoogd. Ook Urk en Bunschoten doen er 30 procent of meer bovenop. In elf gemeenten gaat de belasting juist naar beneden. Dit is het geval in onder andere Arnhem en Midden-Drenthe.
Volgens VEH komen de hogere afvalstoffenheffingen doordat gemeenten zelf meer moeten betalen voor het laten storten en verbranden van afval. Vorig jaar ging dit tarief omhoog van 13 naar 31 euro per ton. Met dat hogere bedrag wil de landelijke overheid recycling bevorderen. De ozb neemt minder hard toe dan de afvalbelasting, met een stijging van gemiddeld 3,2 procent. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search