skip to Main Content

Geldverstrekkers moeten voorbereid zijn op consumenten in de knel

In verband met de coronacrisis hebben geldverstrekkers de afgelopen maanden ruim 30.000 betaalpauzes verleend aan consumenten die moeite hebben om hun lening te betalen. Dat leek toen nog een tijdelijke situatie. Maar niet alle klanten zijn met een verlenging van de betaalpauze ook op de lange termijn geholpen. In deze gevallen moeten geldverstrekkers volgens de AFM  goed kijken naar oplossingen met een structureler karakter.
De AFM verwacht dat een deel van de consumenten de komende periode voor belangrijke financiële beslissingen komt te staan dat het met de geldverstrekker wil bespreken. De toezichthouder wil dat geldverstrekkers in ieder geval deze beslismomenten aangrijpen om samen met de klant te kijken hoe de betalingsproblemen aangepakt kunnen worden. Beslismomenten zijn onder meer als de klant zich meldt met een (mogelijk) betalingsprobleem en als de termijn van de betaalpauze afloopt. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search