skip to Main Content

20 procent ondernemers heeft buffer van maximaal drie maanden

Een op de vijf ondernemers schatte in 2019 de eigen financiële buffer in op minder dan drie maanden. Overleven zonder inkomsten uit het eigen bedrijf zou volgens de resultaten dus voor 20 procent van de zelfstandigen snel een probleem worden.
Dat meldt het CBS op basis van een enquete onder zelfstandigen die nog voor de coronacrisis werd afgenomen. Bijna 40 procent van de ondervraagden schatte in dat ze het wel een jaar of langer zouden kunnen volhouden. 16 procent durfde geen schatting te doen.
Als alleen naar zzp-ers wordt gekeken, blijkt dat de mensen die een transport/logistieke, dienstverlenende, creatieve of taalkundige baan hebben, verwachten dat ze het kortst kunnen overleven zonder inkomen. Onder deze groep vallen bijvoorbeeld taxichauffeurs, sportinstructeurs, kappers, kunstenaars en horecaondernemers. Agrariers hebben de grootste buffer, die zeggen het minst vaak dat ze een buffer van minder dan drie maanden te hebben.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search