skip to Main Content

De coronacrisis zorgt voor flinke dip in consumentenuitgaven

De coronacrisis zorgt voor een ongekende schok in de uitgaven van Nederlandse consumenten. Dat meldt ABN Amro die verwacht dat consumentenuitgaven dit jaar met 5 procent dalen, een veel grotere daling dan de 2 procent tijdens de financiële crisis.
De bank rekent met een scenario waarin de maatregelen zoals die nu van kracht zijn in totaal twee maanden zullen duren. De maatregelen, waarbij onder meer horeca, sportscholen en kappers dicht moesten en grote evenementen niet meer door mogen gaan, zijn sinds 13 maart van kracht en duren in het scenario van de bank tot 12 mei. Dat zou voor een krimp van de uitgaven van 4,75 procent zorgen. Omdat de maatregelen stapsgewijs opgeheven zullen worden, zal ook daarna nog minder worden uitgegeven, goed voor een daling van 0,25 procent.
Dat consumenten minder uitgeven is een van de belangrijkste redenen dat de Nederlandse economie in een recessie zal belanden dit jaar.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search