skip to Main Content

Zo voorkomt u ladingdiefstal en transportschade

Ladingdiefstal voorkomen
Dieven willen snel hun slag kunnen slaan. Door zowel de vrachtwagen als de aanhanger of oplegger uit te rusten met goedgekeurde mechanische en elektronische beveiligingen, maakt u het hen moeilijker. En als de lading is voorzien van GPS-trackers, is altijd na te gaan waar de goederen zich bevinden.

Zorg voor duidelijke procedures bij lossen en laden. Bijvoorbeeld dat de chauffeur:

altijd aanwezig is bij het laden en lossen.

altijd controleert of de lading die op de vrachtbrief staat ook de daadwerkelijk lading is.

bij het verlaten van de vrachtwagen/combinatie altijd het beveiligingssysteem inschakelt en de cabine afsluit.

altijd papieren/digitale apparatuur goed opbergt, bijvoorbeeld in een autokluis. En deze altijd meeneemt bij het verlaten van de vrachtwagen/combinatie.

Zorg ook voor een veilige routeplanning. Vermijd stille wegen en parkeer niet op afgelegen plaatsen of op parkeerplekken die niet voorzien zijn van camera’s of hekwerk. Kies bij voorkeur voor de snelste route. Hoe korter goederen onderweg zijn, hoe kleiner het risico dat ze gestolen worden.

Schade tijdens transport voorkomen
Een breuk tijdens het transport door een val, stoot of trilling kan voorkomen worden als de te vervoeren goederen goed verpakt zijn. Verder zijn stuwzakken goed tegen schokken, kantelen en doorzakken.

Bij vervoer in containers kan er vochtschade ontstaan. Droogmiddelen die vocht uit de lucht absorberen kunnen die schade voorkomen.

Door alles voor het transport goed vast te zetten, voorkomt u dat de lading in beweging komt. Maar ladingzekering is specialistisch werk. Schakel daarom een expert in, vraag advies of laat uw mensen een opleiding volgen. Maak bovendien gebruik van goedgekeurde ladingvastzetmiddelen en controleer de ladingzekering voor vertrek en na een gedeeltelijke lossing.

Goed verzekerd
Goede verzekeringen betreffende aansprakelijkheid en transportschade zijn beslist nodig als u goederen vervoert of laat vervoeren. Neem voor advies en informatie contact op met ons kantoor. We bespreken dan wat in uw situatie relevante dekkingen zijn.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search