skip to Main Content

Voorkom diefstal van of uit uw auto

Autodiefstalcijfers dalen al meer dan 20 jaar, met uitzondering van 2022 toen er ineens sprake was van een stijging. Het bleef een uitzondering want in 2023 werden er weer minder auto’s gestolen en ook de eerste maand van 2024 liet een positief beeld zien. Ook met het terugvindpercentage van gestolen personenvoertuigen gaat het goed. In 2023werd 47% teruggevonden.

Autodiefstal voorkomen

De cijfers mogen dan wel dalen, maar er werden vorig jaar toch maar liefst  5.844 personenauto’s gestolen. En uw auto kan gestolen worden, maar het komt veel vaker voor dat dieven een auto openbreken om spullen te stelen. Wat kunt u doen?

Parkeer uw auto in een garage of op een veilige en goed verlichte parkeerplaats.

Sluit de auto altijd af. Zorg dat ramen dicht zijn en doe ook de kofferbak op slot.

Een keyless-entry is bij veel merken eenvoudig op afstand te hacken. Doe de autosleutel daarom in een metalen hoesje of in aluminiumfolie als u hem niet gebruikt.

Maak gebruik van extra beveiliging, zoals een stuurslot, een slot voor op de handrem of het gaspedaal of laat een alarm installeren. U kunt ook een gps-tracker aanschaffen dat via uw telefoon of laptop aangeeft waar uw auto zich precies bevindt.

Laat nooit kostbaarheden zoals camera, telefoon, autopapieren, geld en creditcards achter.

Laat zien dat u niets waardevols verbergt. Zet het dashboardkastje open.

Kunt u een tas niet meenemen? Zorg dan dat deze van buitenaf niet zichtbaar is.

Wat dekt uw verzekering?
Of u verzekerd bent tegen diefstal, hangt af van de dekking die u heeft gekozen. Met een beperkt casco autoverzekering of een allriskdekking krijgt u schade als gevolg van autodiefstal vergoed, met een WA-verzekering niet. Bij het afsluiten van een verzekering voor een nieuwe auto kan een nieuwwaarderegeling aantrekkelijk zijn. U ontvangt dan een bedrag dat hoog genoeg is om dezelfde auto opnieuw aan te schaffen als de diefstal binnen 1 tot 3 jaar plaatsvindt. Wel stellen verzekeraars eisen aan het beveiligingssysteem. Koopt u een tweedehandsauto? Dan is de aanschafwaarderegeling een optie. U krijgt dan het aankoopbedrag van uw auto terug.

Inbraakschade
En inbraakschade? Met een beperkte casco of een allriskdekking valt braakschade zoals een ingeslagen autoraam vaak onder de dekking. Dat geldt ook voor diefstal van accessoires die door de fabrikant zijn ingebouwd en die zijn verwerkt in de cataloguswaarde van de auto. Later aangebrachte accessoires zijn niet verzekerd. En ook voor de spullen die uit de auto gestolen worden, biedt de autoverzekering helaas geen dekking. Met een inboedelverzekering die ook schade buiten de deur dekt, is de kans op een vergoeding er wel.

Is diefstal van of uit uw auto goed verzekerd? Wij adviseren u over een betere autoverzekering.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search