skip to Main Content

Steeds meer enthousiasme voor de motor

Nu de lente in aantocht is, zullen we weer vaker motoren zien in het verkeer. Dat is even wennen voor de motorrijder zelf. Bochten nemen, snelheid bepalen en remafstand inschatten, het duurt even voordat het automatisme terug is. Maar ook automobilisten moeten in het voorjaar wennen aan de motorrijders die terug zijn van weggeweest. De motor is relatief snel en lijkt plotseling vanuit het niets op te duiken. Bij de helft van de motorongevallen is een bestel- of personenauto betrokken. Bij 70 procent van die botsingen zegt de automobilist de motor niet gezien te hebben.

Voorkom ongevallen
Dat iedereen weer moet wennen aan de motorrijders is het verkeer blijkt uit het feit dat het aantal ongevallen met motorrijders in het voorjaar piekt. Wat kunt u als motorrijder doen om de kans op een ongeval te beperken?

– Neem in het voorjaar een of meer opfrislessen. U kunt dan weer aan de motor wennen, bewust worden van de risico’s en weer met zelfvertrouwen op de motor stappen.

– Zet altijd uw verlichting aan.

– Zorg ervoor dat u zichtbaar bent. Draag beschermende kleding, felgekleurd of met een  fluorescerend hesje.

– Houd in uw rijgedrag rekening met de weersomstandigheden, de drukte op de weg en het soort wegdek.

– Houd altijd voldoende afstand.

– Neem regelmatig een pauze.

Automobilisten opgelet
Ook automobilisten moeten in het voorjaar extra alert zijn op motorrijders. Zij zijn sneller dan u denkt. Wanneer u linksaf slaat, kijk dan goed vóór u of u misschien een motorrijder tegemoetkomt. Let ook goed op als u in wilt halen of van rijstrook wisselt. Er kan zo een motor achter u zitten. Ook in de file kunt u verrast worden omdat motorrijders zich daar vrijer kunnen en mogen bewegen.

Verzeker u goed
Gaat u een motor aanschaffen? Geniet dan van de vrijheid die het voortuig u biedt, maar wees u bewust van de verkeersrisico’s. Zorg ook voor een goede verzekering. Wij adviseren u over de motorverzekering die bij u past. Heeft u al een motorverzekering? Laat ons dan nagaan of u beter of voordeliger verzekerd kunt zijn.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search