skip to Main Content

Levensloopbestendige woning dankzij overwaarde

Van de huizenbezitters van 60 jaar en ouder wil 93% in hun huis blijven wonen. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Aegon. Maar die woning is in de helft van de gevallen niet geschikt voor de nieuwe levensfase. Maar liefst 53% van de zestigplussers heeft dan ook zorgen over hun toekomstige woonsituatie. En 63% is bezorgd over de gevolgen van de energiecrisis. Het huis levensloopbestendig maken en verduurzamen zou dé oplossing zijn om een verhuizing overbodig te maken.

Geen geld op de spaarrekening, wel overwaarde
Toch heeft twee derde van de zestigplussers de woning niet zo aangepast dat deze kan voldoen aan nieuwe behoeften. En de helft heeft de woning niet verduurzaamd. Waarom eigenlijk niet? Vaak geven senioren aan dat ze daar geen geld voor hebben. Er staat niet genoeg op hun spaarrekening. Maar veel oudere huizenbezitters hebben een flinke overwaarde op hun woning. Door hun overwaarde te verzilveren kunnen ze al hun woonwensen vervullen.

Verbouwen is nog niet nodig
Naast financiële redenen, geven senioren ook aan de woning (nog) niet aan te passen omdat ze zich fysiek gezond genoeg voelen of omdat ze opzien tegen de verbouwing. Dat is begrijpelijk. Toch kan uitstel problemen opleveren, omdat de noodzaak om te verbouwen of verduurzamen ineens urgent kan worden. Dat geldt met name voor de mensen die al lang in hun huis wonen. Zo heeft slechts 6% van de mensen die langer dan dertig jaar in hun huidige huis woont een energielabel A of zuiniger. Als energieprijzen weer stijgen, krijgt u misschien spijt dat u niet eerder verduurzaamd heeft. En blijft u altijd even fit? Als u plotseling fysiek achteruitgaat, is het fijn dat uw woning al is aangepast.

Wilt u uw woning aanpassen zodat u er nog heel lang kunt blijven wonen? Of wilt investeren in energiebesparende maatregelen? Kom dan eens met ons praten over de financiering. Als uw woning overwaarde heeft, is er vaak veel mogelijk.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search