skip to Main Content

Kostbaarheden vaak onvoldoende verzekerd

Voor speciale, kostbare spullen kent een inboedelverzekering vaak een beperkte vergoeding. Kostbaarheden zijn bijvoorbeeld kunst en antiek, instrumenten en apparatuur, lijfsieraden en bijzondere verzamelingen. Deze kunt u beter verzekeren met een kostbaarhedenverzekering. Een voordeel is dat u een wereldwijde dekking heeft, zodat uw kostbaarheden ook verzekerd zijn als u ze meeneemt naar een andere locatie. De kostbaarhedenverzekering is meestal alleen af te sluiten in combinatie met een inboedelverzekering.

Waarde vaststellen
Hoe werkt de kostbaarhedenverzekering? U verzekert de voorwerpen voor een waarde die gebaseerd is op de aankoopprijs. Is die niet bekend, bijvoorbeeld omdat het om oudere voorwerpen gaat, dan wordt de waarde vastgesteld met een taxatie. Raakt het voorwerp beschadigd, dan kijkt de verzekeraar eerst of het gerepareerd kan worden. De herstelkosten krijgt u dan vergoed. Is herstel onmogelijk? Dan krijgt u het getaxeerde bedrag of de nieuwwaarde of de dagwaarde vergoed.

Preventie en registratie
Verzekeraars stellen meestal preventie-eisen voordat u bepaalde waardevolle eigendommen kunt verzekeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om beveiligingsapparatuur of om de verplichting het voorwerp te bewaren in een kluis. Om de schadeafwikkeling te bespoedigen, kunt u het best zoveel mogelijk informatie over de voorwerpen vastleggen, bijvoorbeeld door foto’s te nemen. En natuurlijk bewaart u alle aankoopbonnen en taxatierapporten goed.

Welke verzekering moet u hebben?
Of de kostbaarhedenverzekering voor u de beste oplossing is om uw kostbare spullen te verzekeren, hangt voornamelijk af van de aard van de bezittingen en de mogelijkheden om de inboedelpolis uit te breiden. Is een kostbaarhedenverzekering niet de goede oplossing?  Het is ook mogelijk bepaalde dure voorwerpen apart te verzekeren. Neem contact op met ons kantoor om met ons te bespreken hoe en waar u uw waardevolle voorwerpen verzekert.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search