skip to Main Content

Geef inbrekers geen kans in de vakantie

U mag dan op een andere plek in de wereld zijn, inbrekers hoeven dat niet te weten. Geef uw huis daarom tijdens uw afwezigheid een bewoonde indruk. Met tijdschakelaars bijvoorbeeld. U kunt dan verschillende lampen op verschillende tijdstippen aan en uit laten gaan. En er zijn tv-simulators die een licht verspreiden dat lijkt op het licht van een televisie.

Buren inschakelen
Laat gordijnen of shutters niet de hele dag gesloten in de vakantie. Raambekleding is soms op afstand te bedienen. Vraag anders uw buren of die uw gordijnen ’s avonds dichttrekken en ’s ochtends weer openen  Zij kunnen dan meteen post en krant van uw deurmat of uit uw brievenbus verwijderen. En misschien vinden ze het wel fijn als zij hun tweede auto tijdens uw vakantie op uw oprit mogen plaatsen. Heeft u geen goede band met uw buren of zijn die zelf met vakantie? Misschien zijn er in uw familie- of vriendenkring mensen die dolgraag in uw woning willen logeren.

Woning en schuur
Een bewoond huis is niet al te opgeruimd. Laat daarom gerust wat kopjes op tafel staan en laat een kledingstuk rondslingeren. Maar houd kostbaarheden wel uit het zicht. Echt waardevolle spullen kunt u het beste opbergen in een kluis. Interessante buit is niet alleen in uw woning te vinden, maar ook in schuren, bijgebouwen en garages: elektrische fietsen, luxe barbecues en kostbaar gereedschap, bijvoorbeeld. Diefstal vanuit een schuur is gedekt op uw inboedelverzekering, maar alleen als de ruimte goed was afgesloten. Naast een goed slot op de schuurdeur is het aan te raden de kostbare spullen zelf ook goed op slot te zetten. Dat kan zelfs een voorwaarde zijn om überhaupt in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Goede sloten
Inbrekers buiten de deur houden lukt het best met goede sloten. Een inbreker haakt vaak af als hij niet binnen een halve minuut binnen kan komen. Is uw huis beveiligd volgens specifieke eisen? Dan kunt u bij verschillende verzekeraars een korting krijgen op de inboedelverzekering. Het gaat dan om een woning met een BORG-certificaat of het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Verzekeringscheck voor vertrek
Het is heel wat waard om met een gerust gevoel op vakantie te kunnen. Is er ondanks uw maatregelen toch ingebroken? Met een goede inboedelverzekering kunt u rekenen op ruimhartige vergoedingen. Bespreek voor uw vertrek of u nog de gewenste dekking heeft of dat u uw verzekering moet aanpassen. Wij kijken dan ook even naar uw reisverzekering. Fijne vakantie!

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search