skip to Main Content

Bezuinigen? Begin eens bij uw autoverzekering

Weet u hoeveel u voor uw autoverzekering betaalt? Nee? Dan bent u niet de enige. Uit een recent onderzoek is gebleken dat de autoverzekering niet op warme belangstelling kan rekenen. Van de ondervraagden heeft 23% geen idee hoe hoog de autopremie is en 46% weet het alleen zo ongeveer.

Nooit overgestapt
Dat je kunt overstappen naar een andere verzekering of een andere verzekeraar, komt vaak niet op in het hoofd van de autobezitters. Gemiddeld zitten zij tien jaar bij dezelfde verzekeraar en 41% is zelfs nog nooit geswitcht. Dat is jammer, want een flink deel van de automobilisten is daardoor te duur verzekerd. Nu u misschien wat meer op de kleintjes wilt letten, nodigen wij u uit uw autoverzekering bij ons door te laten lichten. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op de autopolis.

Een passende dekking
Zo moet de autoverzekering passen bij de leeftijd van uw auto. Heeft u ooit een allriskverzekering afgesloten omdat u een nieuwe auto had gekocht? Met een allriskverzekering krijgt u bij een total loss de nieuwwaarde vergoed als uw auto nog betrekkelijk nieuw is. Maar als de auto ouder is geworden, vergoeden verzekeraars enkel nog de dagwaarde. U betaalt nog steeds een hoge premie, maar krijgt minder uitgekeerd. Goed dus om te kiezen voor een andere dekking.

Wanneer is uw auto te oud?
Wanneer laat u de allriskdekking vallen en kiest u voor een beperkt casco dekking of voor alleen een WA-dekking? Over het algemeen geldt dat een auto van 4 tot 6 jaar oud niet meer onder de categorie ‘nieuw’ valt. In dat geval kunt u beter kiezen voor een autoverzekering met beperkt casco dekking. Bij een auto ouder dan 8 jaar is een WA-verzekering doorgaans voldoende. Er zijn natuurlijk individuele verschillen. U kunt uw garage vragen wat zij van de staat van uw auto vinden.

Dezelfde dekking, een lagere premie
Misschien hoeft de dekking van uw huidige autoverzekering niet te worden aangepast. Maar u kunt dezelfde dekking ergens anders misschien tegen een lagere premie krijgen. Wij zoeken dat graag voor u uit en rekenen uit hoeveel u kunt besparen.

Overigens is het niet alleen uw autoverzekering waarop u kunt bezuinigen. Wij nemen ook uw andere schadeverzekeringen graag onder de loep. Dan gaan we meteen na of u met een pakketverzekering voordeliger uit bent. Naarmate er meer polissen in dat pakket zitten, kunt u een hogere korting krijgen op de premie. De verzekeringen sluiten bovendien goed op elkaar aan.

Even contact opnemen met ons kantoor en u kunt zomaar voor lagere verzekeringslasten zorgen.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search