skip to Main Content

Verkeerd energielabel bij 7 procent van de woningen

Uit de brief van Hugo de Jonge blijkt dat er bij 1 op de 6 woningen fouten (kritieke afwijkingen) worden gemaakt tijdens de opname van het energielabel. Bij 7 procent van de woningen leidt dat tot een verkeerd label. De minister kondigde aan het percentage verkeerde labelklasse terug te willen dringen naar 5 procent in 2023. Het foutpercentage moet teruggedrongen worden door aanvullende maatregelen zoals het scherper monitoren van energieadviseurs. Ook gaat de minister een onderzoek starten naar het functioneren van het systeem waarmee het energielabel wordt afgegeven. 
Vereniging Eigen Huis vindt dat het energielabel garant moet staan voor kwaliteit en betaalbaarheid. “Huiseigenaren mogen niet de dupe worden van fouten in een energielabel. In steeds meer situaties zijn huiseigenaren afhankelijk van het afgegeven energielabel. Bijvoorbeeld bij het financieren van verduurzamingsmaatregelen. Fouten bij het afgeven van het energielabel door energieadviseurs zijn niet geoorloofd omdat dit mogelijk grote financiële gevolgen heeft voor huiseigenaren.”

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search