skip to Main Content

Veel uitvaartverzekeringen pas uitgekeerd als nabestaanden reclameren

Nu moeten mensen zelf nog achter vergeten verzekeringen aan. Dat zijn mestal oude kapitaalverzekeringen, waarvoor destijds eenmalig een bedrag is ingelegd. De dekking bestaat uit een geldbedrag ineens, waarmee de uitvaart (deels) kan worden betaald. Omdat er niet periodiek een bedrag wordt afgeschreven, weten nabestaanden vaak niet dat de polis bestaat. Verbond van Verzekeraars bevestigt dat er in de afgelopen jaren al zeker twintigduizend polissen zijn uitgekeerd nadat nabestaanden of uitvaartbegeleiders aan de bel hadden getrokken. Hoeveel dit er exact zijn, is onduidelijk.
Nabestaanden die twijfelen over het bestaan van een uitvartverzekering kunnen de individuele verzekeraar bellen. Verbond van Verzekeraars heeft ook de website Vanatotzekerheid.nl. Daarop is te controleren of er ergens nog een polis ligt. Het verbond meldt dat in 2021 achtduizend mensen hier een aanvraag deden. Bij zeker de helft van de aanvragen bleek er nog geld te liggen bij uitvaartverzekeraars.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search