skip to Main Content

Veel mensen kijken naar hypotheek voor besparing

Toch is de kennis van de eigen hypotheek vrij gering, blijkt uit het ING-onderzoek. Meer dan de helft in het onderzoek (onder iets meer dan 1.000 mensen) weet niet hoe lang hun hypotheek nog loopt of wat de looptijd van de rente is. Daarvan maakt ruim een derde zich wel zorgen over de woningmarkt en hun hypotheek. 
Een kwart van de ondervraagde huiseigenaren heeft actie ondernomen om te besparen door de hypotheek over te sluiten of de rente langer vastgezet. Er wordt ook naar andere manieren gekeken om te besparen, buiten de hypotheek. De helft van de ondervraagden zet de verwarming lager of minder vaak aan, douchen minder vaak/lang of minder warm of zetten lampen uit. Verder geeft een groot deel aan dat ze bij het zoeken naar een nieuwe woning het energieverbruik en energielabel belangrijk te vinden. Dit weegt bij meer mensen zwaarder dan bijvoorbeeld de locatie of het aantal kamers. 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search