skip to Main Content

Veel meer hypotheken aangevraagd in oktober

Het waren in oktober vooral zestigplussers die hun hypotheken wilden oversluiten, meldt HDN dat de digitale verzending van hypotheekaanvragen regelt. Zestigplussers dienden bijna zevenduizend hypotheekaanvragen in. Dat is net geen verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Volgens HDN laat dit zien dat ouderen langer in hun woning blijven wonen, wat de doorstroming op de woningmarkt belemmert. 

Het totale aantal hypotheekaanvragen is volgens het netwerk niet alleen flink groter dan een jaar eerder, het aantal ligt tevens ver boven het niveau van voorgaande jaren. Alleen maart 2020 liet volgens HDN een vergelijkbaar beeld zien. Starters op de woningmarkt hebben vorige maand ongeveer twaalfduizend hypotheekaanvragen ingediend. Dat aantal is al een aantal jaren stabiel. Maar doordat het totale aantal aanvragen in de afgelopen jaren flink is toegenomen, wordt het aandeel starters steeds kleiner. In oktober waren starters goed voor 21 procent van het totale aantal aanvragen. Dat is het kleinste aandeel in vijf jaar.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search