skip to Main Content

Veel bedrijven stoppen door naweeën corona en hoge kosten

Vorige maand gingen er 176 bedrijven failliet, 50 meer dan een jaar eerder en het grootste aantal in bijna twee jaar. Al vijf maanden op rij gaan er meer bedrijven failliet dan in dezelfde maand vorig jaar. Nog steeds is het absolute aantal faillissementen nog wel laag, historisch gezien. Maar volgens de KvK is het feit dat het aantal faillissementen al een aantal maanden op rij hoger is dan in dezelfde maand vorig jaar, wel een negatief teken. Het geeft aan dat de stapeling van problemen, zoals corona en de kostencrisis, steeds meer bedrijven te veel wordt.
Verder zijn er steeds meer bedrijven die uit zichzelf stoppen, bijvoorbeeld omdat het slecht gaat en ze niet willen wachten tot ze failliet gaan. In de eerste negen maanden van dit jaar stopten 16.436 mkb'ers. Dat waren er in dezelfde periode vorig jaar ruim duizend minder (15.285). Tegelijkertijd liep het aantal startende mkb'ers terug.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search