skip to Main Content

Tweederde jongeren vatbaar voor influencers

Dit blijkt uit het onderzoek ‘Hoe ben jij je Geld de Baas?’ in opdracht van Wijzer in geldzaken, uitgevoerd onder 1.005 16-19 jarigen. Jongeren die (een deel van) hun geld zelf verdienen met bijvoorbeeld een bijbaan zijn naar eigen zeggen minder financieel beïnvloedbaar door influencers, dan jongeren die hun geld krijgen van ouders of via een studiefinanciering. 
Bijna alle jongeren in het onderzoek hebben wel eens posts of video’s van influencers over geldzaken gezien (98 procent). Er wordt met name gekeken naar informatie over hoe veel geld verdiend kan worden en hoe ze geld kunnen besparen. De meerderheid van de onderzochte jongeren heeft zijn twijfels bij informatie van influencers. Zo gelooft de meerderheid van de jongeren niet dat influencers alleen maar producten promoten waar ze achter staan, dat ze de waarheid vertellen en/of eerlijk zijn over producten. Maar ze vinden het wel leuk om hen te volgen.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search