skip to Main Content

Toch overdrachtsbelasting voor starters met duur huis

Met Prinsjesdag maakte het kabinet nog bekend de overdrachtsbelasting voor starters en jonge doorstromers tot 35 jaar na de jaarwisseling geheel te willen afschaffen. Met een grens aan het koopbedrag wil Ollongren het fiscale voordeel voor jonge huizenkopers gerichter maken. De afschaffing van de overdrachtsbelasting is bedoeld om jonge kopers een duwtje in de rug te geven. Niet om het hogere koopsegment te stimuleren, schrijft de minister. 
Er is wel een overgangsperiode. Het grensbedrag gaat pas per 1 april 2021 in. Wie tussen 1 januari en 31 maart de sleutel van z’n nieuwe woning krijgt en jonger is dan 35 jaar, betaalt  geen overdrachtsbelasting, ook niet als de woning meer dan 4 ton kostte. Of alle kabinetsplannen met de overdrachtsbelasting doorgaan, is nog niet helemaal zeker. Eind december buigt de Eerste Kamer zich over het pakket aan maatregelen. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright ┬ę Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search