skip to Main Content

Sterkste stijging hypotheekrentes sinds 2008

25 hypotheekverstrekkers hebben vrijdag hun rentes verhoogd. Het gaat daarbij ook om banken als ABN en alle labels van de Volksbank. Gemiddeld is de toename 0,3 procentpunt, bij enkele aanbieders gaat het om stijgingen tot 0,7 procentpunt. Bij ABN staat de hypotheekrente sinds vrijdag op 3,5 procent . Dat is 0,35 procentpunt hoger dan het oude niveau dat dateert van mei. Bij de Volksbank komt er bij alle hypotheken 0,5 procentpunt bij. ING verhoogt zijn rente met 0,4 procentpunt.
De belangrijkste reden voor de forse verhogingen is de beslissing van de centrale banken in Europa en de VS om de beleidsrente te verhogen. Dat doen ze om de inflatie naar beneden te krijgen. Voor banken wordt lenen dan duurder en dat berekenen ze direct door aan consumenten. In september vorig jaar stond de hypotheekrente op zijn laagste niveau ooit, sindsdien zijn hypotheekrentes fors gestegen. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search