skip to Main Content

Rabo voorziet ook dit jaar nog oververhitte huizenmarkt

Een aantal voorspellingen van de bank. Bestaande koophuizen worden dit jaar naar verwachting gemiddeld 17,3 procent duurder, gevolgd door 5,5 procent in 2023. Sinds 1977 stegen de huizenprijzen niet meer zo hard als nu; in januari van dit jaar waren de verkochte huizen gemiddeld maar liefst 75.000 euro duurder dan een jaar geleden. De oorlog in Oekraïne leidt niet tot een omslag op de woningmarkt maar heeft indirect wel gevolgen via de economische impact ervan. 
Omdat de economie minder hard groeit en de rente niet langer daalt, verwacht de bank dat de huizenprijsgroei de komende jaren afzwakt. De uitbundige huizenprijsgroei duidt op oververhitting van de markt; onzeker is of ook sprake is van bubbelvorming. Door de oververhitting neemt de kans op bubbelvorming toe. 
De Rabobank komt wel met een disclaimer bij de voorspellingen. 'Hoe huizenprijzen zich dit jaar ontwikkelen, is met veel onzekerheid omgeven. Dit komt doordat de economische effecten van de oorlog in Oekraïne lastig zijn in te schatten en sterk afhankelijk zijn van het verloop van het conflict en van de reactie van het Westen hierop.'

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search