skip to Main Content

Prijsstijging woningen stabiliseert

Het lijkt er volgens het CBS en hetr Kadaster op dat de woningmarkt in rustiger vaarwater komt. Sinds het begin van de coronacrisis ging de prijs van koophuizen steeds harder omhoog. In januari 2020 kwam er nog 6,3 procent bij, 2 jaar later in januari van dit jaar lag het stijgingspercentage op ruim 21. In februari en maart zwakte de stijging af en in april stabiliseerde deze op 19,7 procent.
Een belangrijke reden voor die afkoeling is dat de loonstijgingen geen gelijke tred houden met de woningprijzen, aldus het CBS. Het is moeilijk te voorspellen wat er de komende maanden met de huizenprijzen gaat gebeuren is, maar de verwachting is dat de stijging nog even blijft afzwakken. Een daling ligt dan weer niet in de lijn der verwachtingen.
Er werden in april 15.972 woningen verkocht. Dat is 16 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search