skip to Main Content

Pensioenfondsen zien dekkingsgraad verbeteren

De laatste jaren was er voornamelijk sprake van angst voor pensioenkortingen (verlaging van de pensioenen), omdat de dekkingsgraden bij de meeste grote fondsen rond en zelfs onder de kritieke grens van 90 procent lagen. Inmiddels is het risico daarop bijna verdwenen. 
Ambtenarenfonds ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, noteerde aan het eind van het eerste kwartaal een dekkingsgraad van 100,5 procent. Zorgpensioenfonds PFZW zag de dekkingsgraad met bijna 15 procentpunten stijgen naar 97,5 procent vergeleken met de eerste drie maanden van vorig jaar. In de metaalsector zagen fondsen PME en PMT de pensioenpotten beter gevuld worden: de dekkingsgraden stegen respectievelijk naar 101,7 en 98,8 procent. De dekkingsgraad van bouwfonds bpfBOUW steeg naar 117,3 procent.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search