skip to Main Content

Opvallend veel faillissementen in Nederland

In Nederland stijgen de faillissementen met 24 procent en volgend jaar met 39 procent. Daarmee is ons land het slechtst scorende land in de eurozone. Dankzij ondersteuning van overheden lag het aantal faillissementen vorig jaar wereldwijd nog extreem laag. Nu stijgen de faillissementen, maar in veel landen is de toename beperkt dankzij nieuwe, gerichte steunmaatregelen van de overheid. Volgens Allianz is de stijging logisch. “Het internationale bedrijfsleven kampt met zo veel negatieve factoren. Bijna te veel om op te noemen: aanhoudende logistieke problemen, tekorten aan basismaterialen en grondstoffen, stijgende inkoopprijzen, oplopende energieprijzen, personeelstekorten en oplopende financieringskosten. Zonder overheidssteun gaan zwakke broeders het niet redden.”
“Bedrijven die niet gezond zijn en nu hun eigen broek moeten op zien te houden, komen er niet uit. De laatste wanhoopspoging is dan dat je je rekeningen niet meer betaalt. De sanering begint los te komen. Overheden proberen het te temperen maar op de lange duur is dat niet houdbaar en niet gezond. Teveel ongezonde bedrijven worden in leven gehouden.”

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search