skip to Main Content

Nibud voorziet problemen door stijgende energierekening

Nibud: “Honderdduizenden Nederlanders komen financieel in de knel door de gasprijsstijgingen.” Het Nibud maakt zich daar zorgen over en riep de politiek op om in te grijpen. Ter illustratie heeft het Nibud voor twee voorbeeldhuishoudens gekeken wat er gebeurt in de huishoudportemonnee als de energierekening blijft stijgen.
Het aandeel van de energierekening voor een huishouden met een bijstandsuitkering is sinds januari opgelopen van 7 naar 9 procent. Als deze stijging zich doorzet, zoals nu voorspeld, dan loopt het op naar 10 procent. Dat zou betekenen dat dit voorbeeldhuishouden iedere maand 71 euro in de min staat. 
Ook andere huishoudens gaan deze stijging voelen in de portemonnee. Zo ziet het Nibud dat bij een gezin met een inkomen van twee keer modaal het budgetaandeel zal stijgen naar 5 procent. In euro’s betekent dit een stijging van 54 euro, waardoor ze straks iedere maand 204 euro kwijt zijn aan de energierekening.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search