skip to Main Content

Nederlanders zijn vrij traditioneel met uitvaart

Dit blijkt uit onderzoek onder 1.500 volwassen Nederlanders in opdracht van uitvaartverzorger Monuta. Zelfs de helft van de ondervraagden kiest het cliché koffie en cake voor gasten op zijn of haar uitvaart. Slechts een op de tien ziet het afscheid als hun ‘laatste feestje’. 
Naast koffie en cake is zwart gekleed komen ook een traditie. Dat vinden Nederlanders niet meer gebruikelijk (89 procent). Ouderen willen dit al helemaal niet (97 procent) terwijl jongeren (18-25 jaar) wel vaker willen dat hun gasten in het zwart komen (38 procent).
Vier op de tien mensen praten liever niet over hun eigen afscheid met naasten. Zeker meer dan twee derde bespreekt liever het eigen afscheid dan hun salaris, seksleven of gewicht. Er is een duidelijk verschil tussen jongeren en ouderen (66+ jaar). Jongeren bespreken liever hun salaris of seksleven dan het afscheid. Bij ouderen is het omgekeerd. Toch heeft slechts een derde van de Nederlanders de wensen voor hun afscheid vastgelegd.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search