skip to Main Content

Meer geldproblemen door corona

De koopkrachtstijging is dit jaar mager; de meeste mensen gaan er 1 procent op vooruit volgens het Nibud. Door de ontwikkelingen rond het virus kan er nog veel veranderen. De lagere inkomens worden het hardst geraakt, ziet het Nibud. De afstand tussen inkomensgroepen wordt alleen maar groter. Want waar mensen met meer geld gewoonlijk uit eten en op vakantie gaan en nu extra kunnen sparen, ís dat geld er bij de tweede groep niet. Nibud: “De ene groep bouwt buffers op, terwijl de andere in de nabije toekomst kwetsbaar is op de arbeidsmarkt én geen buffers opbouwt – terwijl dat harder nodig is.” Doordat iedereen meer thuis is, zorgt dat ook voor een hogere energierekening. Dat treft vooral lagere inkomens bij wie de vaste lasten meer dan de helft van het inkomen opslokken. 
Toch stappen mensen sinds de coronacrisis minder snel naar hulpverleners, zegt de koepelorganisatie voor schuldhulpverlening (NVVK). Maar dat is niet omdat er geen problemen zijn. “Door de lockdown konden mensen moeilijker fysiek ergens terecht, waardoor de drempel hoger was.” In september klopten er meer mensen met geldproblemen aan. “Toen het even leek alsof corona onder controle was, steeg het aantal hulpvragen naar het normale niveau. Maar de echte golf komt nog”, aldus de woordvoerder van de NVVK.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search