skip to Main Content

Meer bedrijven stoppen of gaan failliet

In het derde kwartaal gingen 832 bedrijven failliet. In het derde kwartaal van 2022 gingen 441 bedrijven failliet. Al vijf kwartalen op rij neemt het aantal faillissementen toe. Verder blijkt dat het aantal starters is gedaald, het aantal nam af met 3 procent vergeleken met het derde kwartaal van vorig jaar. 
Het grote aantal bedrijven dat uit eigen beweging of door een faillissement stopt, is volgens de KvK mede te wijten aan de coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald. Vanwege de coronapandemie hoefden bedrijven tijdelijk geen belasting te betalen. Die belastingen moeten ze nu alsnog afdragen en dat kan tot problemen leiden. 
Afgelopen kwartaal zijn er 64.000 bedrijven opgestart. Dat zijn er  minder dan een jaar eerder, maar nog altijd ruim het dubbele van het aantal gestopte ondernemingen. Daardoor neemt de totale bedrijvigheid in ons land verder toe. Inmiddels zijn er voor het eerst meer dan 2,5 miljoen bedrijven in Nederland. Vooral in de IT, detailhandel, media en persoonlijke verzorging zijn er veel starters.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search