skip to Main Content

Lonen ruim 7 procent gestegen

In september werden vijftien cao-akkoorden afgesloten. Die afspraken gelden voor ongeveer 290.000 werknemers. Het gaat nog steeds om historische stijgingen van lonen in de afspraken, aldus werknemersvereniging AWVN. Toch zijn ze wel lager dan de maanden ervoor.

Een stijging van 7,2 procent betekent niet dat iedereen er meteen ruim 7 procent bij krijgt. Het is het totaal aan loonstijgingen in de komende twaalf maanden. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om een stijging van 4 procent begin deze maand en een tweede stijging van 3,2 procent op 1 januari volgend jaar. De koopkracht van mensen in verschillende sectoren en bedrijven staat door de hoge inflatie al lange tijd onder druk. Gemeten over het hele jaar is de gemiddelde loonstijging in nieuwe cao's nu 7,4 procent. Vorig jaar gingen de cao-lonen gemiddeld 3,8 procent omhoog en het jaar ervoor zelfs maar 2,1 procent.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search