skip to Main Content

Lage spaarrente komt door gebrek aan concurrentie op spaarmarkt

Weinig consumenten zijn bereid om met hun spaarrekening over te stappen naar andere banken die een hogere rente bieden. Volgens de ACM zien de grootbanken daardoor onvoldoende noodzaak om hun spaarrente te verhogen. De ACM heeft op basis van het onderzoek de wetgever geadviseerd om het voor consumenten makkelijker te maken om over te stappen wat zal leiden tot meer concurrentie op de spaarmarkt en, naar verwachting, hogere spaarrentes. 
Uit het onderzoek van de ACM komt naar voren dat de drie grootbanken het overgrote deel van de spaarmarkt in handen hebben. De toezichthouder denkt niet dat er verboden afspraken tussen de grootbanken zijn gemaakt om de rente laag te houden, maar denk wel dat banken elkaars rentetarieven in de gaten houden en elkaar volgen in plaats van te concurreren. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search