skip to Main Content

Kredietaanbieders verkleinen de leenruimte

Dat maakten de Vereniging Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) bekend bij de jaarlijkse indexatie van de leennormen op basis van de berekeningen van het Nibud. Het gaat hierbij om consumptief krediet – dus niet de hypotheek. Door bij het vaststellen van de leenruimte rekening te houden met de gestegen prijzen worden klanten beter beschermd tegen schulden die ze niet kunnen betalen, aldus de geldverstrekkers.
Banken en kredietverstrekkers hanteren een leennorm om te berekenen hoeveel iemand kan lenen, zonder in de financiële problemen te komen. De leennorm is dus het bedrag dat je minimaal moet overhouden om van te leven. Om die norm te bepalen kijken kredietverstrekkers naar het inkomen en naar de vaste lasten. Voor het bepalen van de kosten voor levenshoud wordt gekeken naar de jaarlijkse berekeningen van het Nibud.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search