skip to Main Content

Kleinste huurstijging sinds 1960

In februari werd in de Tweede Kamer een motie aangenomen om de sociale huren voor een jaar te bevriezen. Vorig jaar was de maximaal toegestane huurverhoging nog 5,1 of 6,6 procent. Ondanks de bevriezing stegen de sociale huren nog enigszins, met 0,3 procent. In juli vorig jaar stegen de sociale huurprijzen nog met 2,7 procent.
In de vrije sector werd de maximale huurstijging beperkt tot de inflatie plus 1 procentpunt, dat kwam neer op 2,4 procent. De huren in de vrije sector gingen uiteindelijk over de gehele linie met 2,2 procent omhoog. 
In Overijssel stegen de huren met 1,4 procent het meest. In Friesland daalden de huren met gemiddeld 0,1 procent. Wat betreft de vier grote steden gingen de huren in Den Haag het minst omhoog: 0,8 procent. In Utrecht was de huurstijging met 1,6 procent het grootst.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search