skip to Main Content

Kansen starters op de hypotheekmarkt nog niet beter

Toch is er wel een grote stijging van het aantal hypotheekaanvragen in 2020. Dat laat volgens de keten zien dat, ondanks de coronacrisis, het krappe woningaanbod en de hoge huizenprijzen, de behoefte aan een eerste koopwoning bij jongere huizenkopers groot blijven. “We verwachten dat het voor de jonge huizenkoper die dit jaar op zoek is naar een eerste huis niet makkelijker gaat worden. Vorig jaar zagen we nog een flinke groei binnen deze doelgroep maar alle signalen wijzen erop dat de huidige woningmarkt steeds minder toegankelijk wordt voor starters. De groep koopstarters is ontzettend groot en afgelopen jaar heeft maar een deel kunnen profiteren van de lichte opleving in het woningaanbod.”
Met een tekort van meer dan 330.000 geschikte woningen en een gemiddelde vraagprijs van 365.000 euro is het volgens de keten van groot belang dat de doorstroming op gang komt en er snel meer nieuwe woningen worden opgeleverd.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search