skip to Main Content

Is het raadzaam om over te stappen van zorgverzekering?

Of iemand wel of niet overstapt naar een andere zorgverzekering, het loont om meestal wel om de zorgverzekering jaarlijks goed te bekijken. Volgens de Consumentenbond zijn er drie stappen die iedereen moet doorlopen. 1: Prioriteiten stellen; 2: Vergelijken; 3: Wie besluit over te stappen moet de oude verzekering opzeggen, en de nieuwe afsluiten
Een verzekeraar kan iemand niet weigeren voor het basispakket. Dat is wettelijk geregeld. Verzekeraars mogen ook geen hogere premies vragen aan ouderen of chronisch zieken. Het basispakket dekt alle medisch noodzakelijke kosten. Voor aanvullende verzekeringen kan een verzekeraar wel iemand weigeren. Soms moet er een medische verklaring ingevuld worden. Op basis daarvan bepaalt een verzekeraar of ze accepteren of niet. Vraag de nieuwe aanvullende verzekering daarom vóór 1 januari aan. U weet dan op tijd of u goed verzekerd bent in het nieuwe jaar. Ook kunt u uw oude aanvullende verzekering dan nog vóór 1 januari opzeggen.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search