skip to Main Content

Hypotheekrente stijgt door

Tien geldverstrekkers pasten de rente zelfs twee of drie keer aan, waardoor klanten die bezig zijn met de aankoop van een huis tegen fors hogere maandlasten kunnen aanlopen. De gemiddelde rente is bijna 0,3 procentpunt hoger dan aan het begin van de week.
Het laagste punt werd in september bereikt met 1,42 procent. Inmiddels zijn veel hypotheekrentes drie keer zo hoog als toen. Het scheelt zeker 15.000 euro op de leencapaciteit voor een koopwoning met een gemiddelde prijs van 400.000 euro. Volgens Makelaarsland is het effect op de woningmarkt al merkbaar. Er zijn minder bezichtigingen en biedingen. Het Centraal Planbureau houdt zelfs rekening met een mogelijke daling van de huizenprijzen, veroorzaakt door met name de gestegen rente. Het aantal huizenkopers dat de rente tien jaar laat vastzetten stijgt. Tot een half jaar geleden was de rente voor twintig jaar vast nog de norm. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search