skip to Main Content

Hypotheekrente blijft nog dalen

Zo is het gemiddelde tarief voor een hypotheek met NHG en een rentevasttijd van vijf jaar nu 3,87 procent. Dat was in oktober nog zo'n 4,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van Van Bruggen Adviesgroep. Ook andere rentes met langere rentevasttijden zijn flink gedaald. Voor een hypotheek waarbij de rente voor tien jaar is vastgezet, is het gemiddelde nu 3,98 procent en voor twintig jaar 4,33 procent. 
Ondanks de daling zijn de hypotheekrentes nog wel altijd een stuk hoger dan vóór 2022. Toen lagen veel tarieven jarenlang rond of onder de 2 procent. In de eerste helft van 2022 schoten de rentes omhoog naar niveaus rond de 4 procent. Aan het einde van afgelopen zomer kwam daar een nieuwe stijging bij. Voor hypotheken met een rentevasttijd van twintig of dertig jaar ging de rente alweer richting de 5 procent. Inmiddels zijn de tarieven weer wat gezakt.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search