skip to Main Content

Huizenprijzen dalen het hardst in Noord-Holland

In Nederland kostte een koopwoning in het laatste kwartaal van vorig jaar gemiddeld 415.546 euro. Dat was 2,4 procent lager dan het kwartaal ervoor. Het was voor het eerst in negen jaar dat de prijzen naar beneden gingen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster. Vergeleken met een jaar eerder waren huizen nog wel duurder. In december waren koopwoningen in Nederland gemiddeld 2,7 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is wel de kleinste stijging in ruim zeven jaar.
In de vier grote steden gingen de prijzen ook omlaag. De daling was het grootst in de stad Utrecht, -6,3 procent. Rotterdam kwam er het beste van af, met een daling van slechts -1,7 procent.
Door de dalende prijzen kwam er wel meer activiteit op de woningmarkt. In het vierde kwartaal van 2022 zijn in Nederland 51.345 huizen verkocht. Dat was 1,8 procent meer dan het kwartaal ervoor. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search