skip to Main Content

Huizenkoper heeft weer minder vertrouwen

Het vertrouwen van potentiële huizenkopers ligt nu op het laagste kwartaalniveau sinds Funda in juli vorig jaar begon met meten. Mensen vinden het over het algemeen een goed moment om hun huis te verkopen, maar veel doorstromers laten hun verkoopplannen afhangen van hun kansen om een nieuw huis te bemachtigen, waardoor het aanbod laag blijft.
Wel is duidelijk dat mensen toch nog blijven zoeken naar koopwoningen. Funda ziet dat terug in zijn statistieken, onder meer doordat het gemiddeld aantal reacties op beschikbare woningen in het tweede kwartaal is gestegen in vergelijking met het kwartaal ervoor.
Dat de woningmarkt oververhit is, bleek vorige week nog maar eens. Makelaarsvereniging NVM bracht toen naar buiten dat de huizenprijzen bijna 20 procent stegen in het afgelopen jaar. Ook werd duidelijk hoe krap de markt is, vooral voor rijtjeshuizen. Wie zo'n huis wil, heeft gemiddeld de keuze uit één beschikbare koopwoning. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search