skip to Main Content

Huisbezitters voorzien geen betaalproblemen door corona

Aan het periodieke onderzoek van de AFM – de Consumentenmonitor – werd deelgenomen door iets meer dan 600 hypotheekbezitters. Uit het onderzoek komt dus naar voren dat vrijwel alle ondervraagde huisbezitters verwachten dat zij hun maandlasten ondanks corona gewoon kunnen blijven betalen. Verder komt uit het onderzoek naar voren dat 78 procent van de hypotheekbezitters eigen (spaar)geld gebruikt om te verduurzamen. 15 procent van de hypotheekbezitters heeft de hypotheek verhoogd om te verduurzamen, 3 procent gebruikt hiervoor een consumptief krediet.
Van de hypotheekbezitters van wie de rentevaste periode recent afliep of binnenkort afloopt, verwacht 10 procent de maandlasten van zijn of haar hypotheek niet meer te kunnen betalen indien de hypotheekrente verdubbelt en de hypotheeklasten daardoor 1,5 keer zo groot worden.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search