skip to Main Content

Hoogte coronasteun verschilt per gemeente

Gemeenten kunnen zelf hun beleid omtrent de TONK-regeling bepalen, die in het leven is geroepen om huishoudens die door de coronamaatregelen inkomsten mislopen te helpen met het betalen van hun woonlasten, zoals de huur, hypotheek en gemeentelijke heffingen.
Inwoners van Amstelveen kunnen een maandbedrag van maximaal 2.000 euro aanvragen, terwijl het maximumbedrag in het Zuid-Hollandse Nissewaard 150 euro per maand is. Twee op de drie gemeenten maken op hun website de hoogte van de financiële tegemoetkoming bekend. Daarvan hanteren Aalsmeer en Amstelveen de hoogste maximumtarieven: 12.000 euro per half jaar, oftewel 2.000 euro per maand. Het Limburgse Heerlen is qua beleid het ruimhartigst en hanteert helemaal geen maximumtarief. Heel anders is dat in gemeenten als Nissewaard, Laren en Eemnes, die 900 euro per zes maanden aanbieden. Begin april bleek dat de TONK-regeling veel minder werd aangevraagd dan verwacht. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search