skip to Main Content

Grootste prijsdaling koopwoningen in Utrecht

Ook wisselden in alle provincies minder woningen van eigenaar dan in 2022. De daling van het aantal woningtransacties was het grootst in Limburg (-13,3 procent) en het kleinst in de provincie Utrecht (-2,8 procent). Dit is het derde jaar op rij dat er in alle provincies minder transacties werden genoteerd ten opzichte van een jaar eerder.
In Den Haag, Amsterdam en Utrecht was de prijsdaling groter dan gemiddeld in Nederland. De gemeente Utrecht noteerde van de vier grootste steden de grootste prijsdaling (-6,9 procent). De prijsdaling in Rotterdam was met 2,7 procent nagenoeg hetzelfde als het landelijke gemiddelde.
In Rotterdam was wel de daling van het aantal woningtransacties het grootst (-8,8 procent). Ook in Utrecht en Den Haag was het aantal transacties lager dan in 2022. Alleen in Amsterdam wisselden er meer woningen van eigenaar dan een jaar eerder (1,2 procent).
In 2023 waren alle woningtypen goedkoper dan een jaar eerder. De prijsdaling was met 3,2 procent het grootst bij appartementen. Het kleinst was de prijsdaling voor vrijstaande woningen, met 2,5 procent. Verder waren er ook van alle woningtypen minder transacties dan een jaar eerder. Met 6,9 procent was de daling het grootst voor vrijstaande woningen. De daling van het aantal transacties was het kleinst voor appartementen (-2,4 procent).

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search