skip to Main Content

Diefstal hybride auto’s neemt toe

Het zijn vooral de hybride auto's van Toyota die meer gestolen worden. De hybride Toyota RAV 4 is de meest gestolen auto in ons land. Vorig jaar verdwenen er 465 en werden er slechts 158 teruggevonden (34 procent). Opvallend is, aldus het LIV, dat hybride voertuigen (met een verbrandingsmotor) het meest worden gestolen, terwijl de full elektrische voertuigen relatief weinig verdwijnen. 

Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar (januari tot en met mei) dan is er sprake van een flinke stijging van het aantal Toyota-diefstallen. Vanaf maart dalen de diefstalcijfers van de Toyota RAV4 sterk, maar nemen de diefstallen van de Toyota CHR weer fors toe. Het LIV:m “Het lijkt er dus op dat de criminelen hun werkveld verleggen en eenvoudig overschakelen op andere modellen als er één te hot wordt. En zolang er vraag blijft, zullen dergelijke auto’s gestolen worden. Voertuigen beter beveiligen, afvoerlijnen frustreren én de vraag proberen terug te dringen, lijkt het beste devies om het tij te keren.”

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search