skip to Main Content

Consumentenbond wil einde leeftijdstoeslagen bij autopolis

De Consumentenbond vergeleek de gemiddelde premies voor mensen jonger dan 26 met die van een 35-jarige bestuurder, beiden zonder schadevrije jaren. Daaruit blijkt dat 18-jarige verzekerden tot maar liefst 472 procent meer betalen voor een WA-autoverzekering. Bij een volledig cascodekking (allriskautoverzekering) lopen de leeftijdstoeslagen op tot 425 procent.
Ook ouderen zijn bij de meeste verzekeraars slecht af. Zij kunnen wel profiteren van de opbouw van schadevrije jaren. Maar de leeftijdstoeslag doet dit goede gedrag al snel teniet. Die leeftijdsgrens begint soms al bij 69 jaar. Vanaf 75 jaar loopt de premie vooral bij WA-autoverzekeringen snel op. 85-jarigen betalen zelfs vaak het dubbele van de premie van een 35-jarige. Ongeveer een derde van de autoverzekeraars accepteert geen nieuwe klanten boven een bepaalde leeftijd.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search