skip to Main Content

Consumentenbond staakt strijd tegen uitvaartverzekeraar

Per 1 januari 2020 zette Yarden een maximum op de waarde van 390.000 naturapolissen. Dat betekende dat de verzekeraar niet langer de hele uitvaart vergoedde, zoals bij het afsluiten van de verzekering was afgesproken, maar nog slechts tot een bepaald bedrag. Daardoor draaien nabestaanden van verzekerden op voor het restant van de (gestegen) kosten van de uitvaart. 
Consumentenbond vond het besluit van de verzekeraar onrechtmatig en nam zich voor een juridische procedure te starten tegen Yarden. Ook vroeg de bond om inzage in de financiële situatie van Yarden. Die blijkt nogal nijpend. Volgens de Consumentenbond zou het doorzetten van de juridische strijd waarschijnlijk leiden tot een faillissement van de verzekeraar. “Dan staan álle klanten van Yarden met lege handen. Dat willen we niet”, aldus de Consumentenbond en dus zag men af van de procedure. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search