skip to Main Content

BKR gaat ook hypotheekschuld registreren

Het zou kunnen betekenen dat een telefoonaanbieder ook de hoogte van de hypotheek van een klant krijgt te zien bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Veel huizenbezitters vinden dat veel te ver gaan en vrezen dat vertrouwelijke informatie over hun hypotheek bij een groot aantal commerciele bedrijven, zoals belwinkels en postorderbedrijven, terecht komt. 
BKR zegt dat het plan nu is gemaakt mede op verzoek van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Dat wil aan hypotheekhouders met een kwetsbare financiële positie geld uitlenen om hun huis te verbeteren. Om te voorkomen dat mensen te diep in de schulden terechtkomen, vroeg het fonds samen met toezichthouder AFM aan het BKR om ook hypotheken te gaan registreren. Daarop besloot het register om de hypotheekschuld van alle Nederlanders op te nemen, zodat geldverstrekkers aan hun zorgplicht kunnen voldoen. Het BKR wil ook hypotheekverstrekkers gaan informeren als iemand ergens een betalingsachterstand oploopt. Dat wil het register doen na een achterstand van een paar maanden.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search