skip to Main Content

Bijna 40.000 nieuwbouwwoningen te dicht bij drukke wegen

Het zijn vooral huurhuizen in aanbouw die te dicht bij de weg staan. Dat blijkt uit een data-onderzoek van onderzoeksplatform Investico. Het gaat in totaal om 204 nieuwbouwprojecten die de komende elf jaar door heel het land gebouwd worden. De gemeenten hebben deze plannen al goedgekeurd of de woningen al laten bouwen, terwijl ze niet voldoen aan de richtlijn van de GGD.
De GGD adviseert dat huizen gebouwd moeten worden op minimaal 150 meter afstand van een snelweg, minimaal 50 meter van een drukke buitenstedelijke weg en minimaal 25 meter van een drukke binnenstedelijke weg. Wanneer dat niet gebeurt, komt de volksgezondheid in het geding. De (toekomstige) bewoners van deze 40.000 woningen lopen dus het risico om hun gezondheid te beschadigen. Met een gemiddeld huishouden van 2,1 personen, komt dat neer op zo'n 80.000 mensen. Dat aantal zal naar verwachting toenemen, omdat veel plannen nog in de maak zijn.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search